Aktualnoci

12 tysicy dodatkowych miejsc w obkach!

12 tysicy dodatkowych miejsc w obkach!

Rzd postanowi kontynuowa program Maluch, zapocztkowany w 2011, zaproponowa jednak jego zmodyfikowan i rozszerzon wersj, nadajc mu nazw MALUCH plus. Program MRPiPS "Maluch plus" na 2017 r...

Czytaj wicej >

Maluchy.pl logo
cia

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Start new topic Reply to this topic
Start new topic Reply to this topic
3 Stron V  poprzednia 1 2 3 następna  

Szybki obiad .... czyli co robicie gdy musicie...

, ... zrobić obiad w przeciagu kilkunastu minut
> , ... zrobić obiad w przeciagu kilkunastu minut
Potwora
czw, 16 wrz 2010 - 14:26
Makaron + pesto = najprostsze danie świata, czas przygotowania ok 10 min.
Potwora


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 5,934
Dołączył: nie, 13 kwi 03 - 19:47
Skąd: .......
Nr użytkownika: 569




post czw, 16 wrz 2010 - 14:26
Post #21

Makaron + pesto = najprostsze danie świata, czas przygotowania ok 10 min.
moko.
czw, 16 wrz 2010 - 14:47
CYTAT(Mariena @ Wed, 15 Sep 2010 - 17:13) *
A do jakiej konsystencji rozdziabać tego kalafiora - na miazgę czy na kawałki wyraźne?

ma miec małe grudki
moko.


Grupa: Moderatorzy
Postów: 14,870
Dołączył: pią, 12 gru 03 - 10:59
Skąd: Wrocław
Nr użytkownika: 1,254




post czw, 16 wrz 2010 - 14:47
Post #22

CYTAT(Mariena @ Wed, 15 Sep 2010 - 17:13) *
A do jakiej konsystencji rozdziabać tego kalafiora - na miazgę czy na kawałki wyraźne?

ma miec małe grudki

--------------------
"Jednym z objawów zbliżającego się załamania nerwowego jest przekonanie, że wykonujemy niezwykle ważną pracę."
B.Russell

O.(1998) i O.(2010)
rysa154
czw, 16 wrz 2010 - 15:12
udka z kurczaka pieczone w rękawie...ewentulanie pomysł na kurczaka....

naleśniki z serkiem homo itp. albo po meksykańsku...

rysa154


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 3,893
Dołączył: śro, 25 lut 09 - 23:43
Skąd: b.
Nr użytkownika: 25,743




post czw, 16 wrz 2010 - 15:12
Post #23

udka z kurczaka pieczone w rękawie...ewentulanie pomysł na kurczaka....

naleśniki z serkiem homo itp. albo po meksykańsku...



--------------------


m4rusia
czw, 16 wrz 2010 - 15:50
naleśniki sa szybkie?? Może i ciasto na nie robi sie szybko ale potem weź stój i smaż.... brrrr icon_wink.gif
m4rusia


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 11,160
Dołączył: śro, 26 paź 05 - 14:09
Skąd: z zadooopia
Nr użytkownika: 3,925

GG:


post czw, 16 wrz 2010 - 15:50
Post #24

naleśniki sa szybkie?? Może i ciasto na nie robi sie szybko ale potem weź stój i smaż.... brrrr icon_wink.gif

--------------------
marghe.
czw, 16 wrz 2010 - 15:56
To samo chciałam napisać icon_smile.gif
w moim mniemaniu naleśniki nie podpadają pod kategorię "szybkie" icon_smile.gif
schabowe są szybsze icon_wink.gif
marghe.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 21,243
Dołączył: wto, 18 maj 04 - 15:43
Nr użytkownika: 1,758




post czw, 16 wrz 2010 - 15:56
Post #25

To samo chciałam napisać icon_smile.gif
w moim mniemaniu naleśniki nie podpadają pod kategorię "szybkie" icon_smile.gif
schabowe są szybsze icon_wink.gif
wiewiórczak
czw, 16 wrz 2010 - 18:00
Kluski serowe a la ptasie mleczko icon_wink.gif
Miksuję wiaderko sera białego z 2 jajkami, cukrem waniliowym i około 6 łyżkami mąki.
Kładę łyżką na wrzątek, po wypłynięciu gotuję chwilę.
Podaję na różne warianty: masło + cukier, polewa z jog nat z cynamonem, posypane kakao, jogurt owocowy.
wiewiórczak


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 2,654
Dołączył: śro, 30 maj 07 - 17:51
Nr użytkownika: 14,671




post czw, 16 wrz 2010 - 18:00
Post #26

Kluski serowe a la ptasie mleczko icon_wink.gif
Miksuję wiaderko sera białego z 2 jajkami, cukrem waniliowym i około 6 łyżkami mąki.
Kładę łyżką na wrzątek, po wypłynięciu gotuję chwilę.
Podaję na różne warianty: masło + cukier, polewa z jog nat z cynamonem, posypane kakao, jogurt owocowy.

--------------------
Uświadamiasz sobie, że jesteś w średnim wieku, kiedy wspomnienia stają się ważniejsze od marzeń.
rysa154
czw, 16 wrz 2010 - 19:03
wcześniej dziewczyny pisały o 30-40minutach...to z naleśnikami spokojnie można sie wyrobić...

schabowe trzeba rozbic i na to tez schodzi...dla mnie porównywalna ilość czasu...

edit:
dla mnie np. zrobienie zupy w 30min jest niemożliwe...tzn.można zrobić, ale powinno to być w miare zjadliwe...

Ten post edytował ryba154 czw, 16 wrz 2010 - 19:07
rysa154


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 3,893
Dołączył: śro, 25 lut 09 - 23:43
Skąd: b.
Nr użytkownika: 25,743




post czw, 16 wrz 2010 - 19:03
Post #27

wcześniej dziewczyny pisały o 30-40minutach...to z naleśnikami spokojnie można sie wyrobić...

schabowe trzeba rozbic i na to tez schodzi...dla mnie porównywalna ilość czasu...

edit:
dla mnie np. zrobienie zupy w 30min jest niemożliwe...tzn.można zrobić, ale powinno to być w miare zjadliwe...

--------------------


marghe.
czw, 16 wrz 2010 - 19:45
Ryba, bardzo zjadliwą icon_smile.gif zupę da się zrobić w 10 -20 minut. Niektore nawet nie wymagają wywaru jako bazy.
Risotto robi się 18 - 20 minut (ale trza mieć wywar)
Większość sosów do makaronów to 10 minut, jak pisała Jully
I to dla mnie znaczy szybko.

ps. Schabowe robiłam kilka dni temu. W 20 minut były gotowe icon_wink.gif
marghe.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 21,243
Dołączył: wto, 18 maj 04 - 15:43
Nr użytkownika: 1,758




post czw, 16 wrz 2010 - 19:45
Post #28

Ryba, bardzo zjadliwą icon_smile.gif zupę da się zrobić w 10 -20 minut. Niektore nawet nie wymagają wywaru jako bazy.
Risotto robi się 18 - 20 minut (ale trza mieć wywar)
Większość sosów do makaronów to 10 minut, jak pisała Jully
I to dla mnie znaczy szybko.

ps. Schabowe robiłam kilka dni temu. W 20 minut były gotowe icon_wink.gif
rysa154
czw, 16 wrz 2010 - 20:19
marghe. dla mnie 10-20min to tez szybki obiad i w 20min z naleśnikami sie uporam a ze schabowymi juz dłużej,ale też nie jest zle...pewnie zalezy od ilości i grubości mięcha ...nie lubie rozbijać miesa i juz...i poprosze jakis pomysł na szybką zupe...
rysa154


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 3,893
Dołączył: śro, 25 lut 09 - 23:43
Skąd: b.
Nr użytkownika: 25,743




post czw, 16 wrz 2010 - 20:19
Post #29

marghe. dla mnie 10-20min to tez szybki obiad i w 20min z naleśnikami sie uporam a ze schabowymi juz dłużej,ale też nie jest zle...pewnie zalezy od ilości i grubości mięcha ...nie lubie rozbijać miesa i juz...i poprosze jakis pomysł na szybką zupe...

--------------------


marghe.
czw, 16 wrz 2010 - 20:28
a jakie zupy lubisz?

Zaglądałaś tu: https://www.maluchy.pl/forum/Zupy-t16982.html ?
marghe.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 21,243
Dołączył: wto, 18 maj 04 - 15:43
Nr użytkownika: 1,758




post czw, 16 wrz 2010 - 20:28
Post #30

a jakie zupy lubisz?

Zaglądałaś tu: https://www.maluchy.pl/forum/Zupy-t16982.html ?
malowanka
czw, 16 wrz 2010 - 20:47
Najszybsze danie jakie znam to leczo z szybkowaru.
malowanka


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 172
Dołączył: wto, 27 lut 07 - 16:45
Skąd: z domu
Nr użytkownika: 11,496




post czw, 16 wrz 2010 - 20:47
Post #31

Najszybsze danie jakie znam to leczo z szybkowaru.

--------------------
Wesoła trójka.
rysa154
czw, 16 wrz 2010 - 21:52
marghe lubimy zupy generalnie wszystkie oprócz słodkich...
rysa154


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 3,893
Dołączył: śro, 25 lut 09 - 23:43
Skąd: b.
Nr użytkownika: 25,743




post czw, 16 wrz 2010 - 21:52
Post #32

marghe lubimy zupy generalnie wszystkie oprócz słodkich...

--------------------


krolewienka
czw, 16 wrz 2010 - 22:03
łoooj, dużo się muszę jeszcze nauczyć 37.gif

u mnie podstawa to zestawy zamrażarkowe. ewentualnie zupy, jak piszecie. ale jak już do czegoś trzeba obrać ziemniaki, to choćbym stawała na rzęsach to w 30 minut z wszystkim nie dam rady 03.gif
krolewienka


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 1,907
Dołączył: śro, 18 cze 08 - 10:12
Skąd: wielkopolska
Nr użytkownika: 20,350




post czw, 16 wrz 2010 - 22:03
Post #33

łoooj, dużo się muszę jeszcze nauczyć 37.gif

u mnie podstawa to zestawy zamrażarkowe. ewentualnie zupy, jak piszecie. ale jak już do czegoś trzeba obrać ziemniaki, to choćbym stawała na rzęsach to w 30 minut z wszystkim nie dam rady 03.gif

--------------------


marghe.
czw, 16 wrz 2010 - 22:54
Ryba
to moze coś takiego

sporo czosnku zmiażdżyć
2 szalotki posiekać
1 papryczkę ostrą pokruszyć

Wszystko wrzucić na patelnię z łyżką oliwy
Podsmażyć
dodać paprykę w proszku, sól i pieprz
wlać wodę lub wywar (nie za dużo - 1,5 szklanki circa)
dodać puszkę pomidorów
i ok 200 ml przecieru pomidorowego
pogotować
zmiksować

wsypać czerwoną soczewicę
gotować aż zmięknie

Chlapnąć łyżkę naturalnego jogurtu (niekoniecznie)


albo
Potrzebny będzie wywar. Jakikolwiek, nie musi być mięsny.
Ja miałam akurat pod ręką parę skrzydełek i włoszczyznę, to zakręciłam cienki „rosołek”.
Z półtora litra by się przydało.

Może zrobię listę składników, będzie czytelniej

1, 5 litra wywaru
Łyżka masła
2 – 3 łyżki oliwy
5 porów – tylko jasna część
150 g sera pleśniowego typu gorgonzola
1 - 2 łyżki musztardy gruboziarnistej
1 – 2 łyżeczki musztardy sarepskiej lub innej ulubionej 
Sól
Pieprz

Pory porządnie umyć., Pokroić dość drobno
Masło i oliwę rozgrzać, wrzucić pory, garnek przykryć, smażyć na niedużym ogniu przez
ok. 10 minut.
Dodać pokruszony ser. Mieszać aż się rozpuści.
Wlać wywar/ rosół. Zagotować. Zmiksować albo i nie .. co kto woli. Ja zmiksowałam, ale
nie na gładko.
Dodać musztardę. Wymieszać, doprawić solą (ostrożnie) i pieprzem (nieostrożnie icon_wink.gif ).
Jeść.
Można na wierz sypnąć nieco startego żółtego sera, można dodać grzanki. W sumie dużo
można. Ale sama też jest bardzo smaczna.


i
500 g ziemniaków
Puszka ciecierzycy
Puszka krojonych pomidorów
1 – 2 cukinie
1 cebula posiekana
1 ząbek czosnku - zmiażdżony
Łyżeczka startego imbiru
Odrobina szafranu (niekoniecznie)
¼ łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka kurkumy
Koncentrat pomidorowy do smaku. Można go zastąpić druga puszką pomidorów.
Spora szczypta pieprzu kajeńskiego lub chili w proszku
Sok z połowy cytryny
Wywar – może być mięsny, może być warzywny.. a może tez być po prostu woda. Zupa jest na tyle aromatyczna, że poradzi sobie bez mięsa icon_biggrin.gif. Ilości nie podam, bo lałam na oko.. jak zwykle.
Odrobina oliwy / oleju
Sól
Pieprz

Przygotować wywar albo i nie icon_biggrin.gif
Na oliwie przesmażyć cebulę. Zalać połową wywaru / wody, doprawić solą i pieprzem, gotować na niedużym ogniu przez 10 minut.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę
Cukinię obrać i pokroić w kostkę.
Cynamon, kurkumę, imbir, czosnek, pieprz / chili, szafran wymieszać z 2 łyżkami wywaru/ wody. Wymieszać, wlać do cebuli.
Dodać resztę wywaru / wody.. Zmiksować. Dodać pokrojone ziemniaki. Gotować 15 minut, dodać cukinię , ciecierzycę i pomidory. Gotować jeszcze kilka minut. Doprawić koncentratem pomidorowym i sokiem z cytryny


szybka chrzanowa
Najwięcej roboty jest z ugotowaniem wywaru. Chociaż właściwie to on się sam robi, tylko trzeba go nastawić 
Do zimnej wody wrzuciłam zatem skrzydło z indora, kawałek wołowego szpondra (szpondru? szponderka? icon_biggrin.gif ), włoszczyzna – por, seler, pietruszka, marchew, plus dodatkowo lekko opalona cebula, ząbek czosnku, garść świeżego tymianku, garść natki. No i rzecz jasna przyprawy – pieprz w ziarnach, ziele angielskie, sól, listki laurowe. I niech sobie pyrkocze 

300 g ziemniaków (po obraniu)
1 cebula
1 ząbek czosnku
Kilka łyżeczek chrzanu naturalnego – o ilości każdy musi sam zdecydować
Sól
Pieprz
Cytryna
Wywar – około litra
Jajka ugotowane na twardo
Nieco oleju / oliwy

Ziemniaki pokroić w kostkę, lub plasterki
Cebulę i czosnek posiekać.
W garnku rozgrzać olej/ oliwę. Wrzucić czosnek i cebulę, poddusić przez chwilę. Dodać ziemniaki, przesmażyć. Zalać wywarem. Gotować ok. 20 minut.
Dodać chrzan, zmiksować.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Szybkie, łatwe i rozgrzewające icon_smile.gif


jeszcze szybciej robi się zupę krem jarzynową. Z mrożonki
Ugotować wg przepisu na opakowaniu (nanie za dużej ilości wywaru )
Zmiksować, posypać parmezanem lub innym serem

ja tak długo mogę icon_biggrin.gif
marghe.


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 21,243
Dołączył: wto, 18 maj 04 - 15:43
Nr użytkownika: 1,758




post czw, 16 wrz 2010 - 22:54
Post #34

Ryba
to moze coś takiego

sporo czosnku zmiażdżyć
2 szalotki posiekać
1 papryczkę ostrą pokruszyć

Wszystko wrzucić na patelnię z łyżką oliwy
Podsmażyć
dodać paprykę w proszku, sól i pieprz
wlać wodę lub wywar (nie za dużo - 1,5 szklanki circa)
dodać puszkę pomidorów
i ok 200 ml przecieru pomidorowego
pogotować
zmiksować

wsypać czerwoną soczewicę
gotować aż zmięknie

Chlapnąć łyżkę naturalnego jogurtu (niekoniecznie)


albo
Potrzebny będzie wywar. Jakikolwiek, nie musi być mięsny.
Ja miałam akurat pod ręką parę skrzydełek i włoszczyznę, to zakręciłam cienki „rosołek”.
Z półtora litra by się przydało.

Może zrobię listę składników, będzie czytelniej

1, 5 litra wywaru
Łyżka masła
2 – 3 łyżki oliwy
5 porów – tylko jasna część
150 g sera pleśniowego typu gorgonzola
1 - 2 łyżki musztardy gruboziarnistej
1 – 2 łyżeczki musztardy sarepskiej lub innej ulubionej 
Sól
Pieprz

Pory porządnie umyć., Pokroić dość drobno
Masło i oliwę rozgrzać, wrzucić pory, garnek przykryć, smażyć na niedużym ogniu przez
ok. 10 minut.
Dodać pokruszony ser. Mieszać aż się rozpuści.
Wlać wywar/ rosół. Zagotować. Zmiksować albo i nie .. co kto woli. Ja zmiksowałam, ale
nie na gładko.
Dodać musztardę. Wymieszać, doprawić solą (ostrożnie) i pieprzem (nieostrożnie icon_wink.gif ).
Jeść.
Można na wierz sypnąć nieco startego żółtego sera, można dodać grzanki. W sumie dużo
można. Ale sama też jest bardzo smaczna.


i
500 g ziemniaków
Puszka ciecierzycy
Puszka krojonych pomidorów
1 – 2 cukinie
1 cebula posiekana
1 ząbek czosnku - zmiażdżony
Łyżeczka startego imbiru
Odrobina szafranu (niekoniecznie)
¼ łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka kurkumy
Koncentrat pomidorowy do smaku. Można go zastąpić druga puszką pomidorów.
Spora szczypta pieprzu kajeńskiego lub chili w proszku
Sok z połowy cytryny
Wywar – może być mięsny, może być warzywny.. a może tez być po prostu woda. Zupa jest na tyle aromatyczna, że poradzi sobie bez mięsa icon_biggrin.gif. Ilości nie podam, bo lałam na oko.. jak zwykle.
Odrobina oliwy / oleju
Sól
Pieprz

Przygotować wywar albo i nie icon_biggrin.gif
Na oliwie przesmażyć cebulę. Zalać połową wywaru / wody, doprawić solą i pieprzem, gotować na niedużym ogniu przez 10 minut.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę
Cukinię obrać i pokroić w kostkę.
Cynamon, kurkumę, imbir, czosnek, pieprz / chili, szafran wymieszać z 2 łyżkami wywaru/ wody. Wymieszać, wlać do cebuli.
Dodać resztę wywaru / wody.. Zmiksować. Dodać pokrojone ziemniaki. Gotować 15 minut, dodać cukinię , ciecierzycę i pomidory. Gotować jeszcze kilka minut. Doprawić koncentratem pomidorowym i sokiem z cytryny


szybka chrzanowa
Najwięcej roboty jest z ugotowaniem wywaru. Chociaż właściwie to on się sam robi, tylko trzeba go nastawić 
Do zimnej wody wrzuciłam zatem skrzydło z indora, kawałek wołowego szpondra (szpondru? szponderka? icon_biggrin.gif ), włoszczyzna – por, seler, pietruszka, marchew, plus dodatkowo lekko opalona cebula, ząbek czosnku, garść świeżego tymianku, garść natki. No i rzecz jasna przyprawy – pieprz w ziarnach, ziele angielskie, sól, listki laurowe. I niech sobie pyrkocze 

300 g ziemniaków (po obraniu)
1 cebula
1 ząbek czosnku
Kilka łyżeczek chrzanu naturalnego – o ilości każdy musi sam zdecydować
Sól
Pieprz
Cytryna
Wywar – około litra
Jajka ugotowane na twardo
Nieco oleju / oliwy

Ziemniaki pokroić w kostkę, lub plasterki
Cebulę i czosnek posiekać.
W garnku rozgrzać olej/ oliwę. Wrzucić czosnek i cebulę, poddusić przez chwilę. Dodać ziemniaki, przesmażyć. Zalać wywarem. Gotować ok. 20 minut.
Dodać chrzan, zmiksować.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Szybkie, łatwe i rozgrzewające icon_smile.gif


jeszcze szybciej robi się zupę krem jarzynową. Z mrożonki
Ugotować wg przepisu na opakowaniu (nanie za dużej ilości wywaru )
Zmiksować, posypać parmezanem lub innym serem

ja tak długo mogę icon_biggrin.gif
malowanka
pią, 17 wrz 2010 - 09:01
Łał , Marghe jestem pod wrażniem teraz i po każdej wizycie na Twoim blogu. M. 02.gif
malowanka


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 172
Dołączył: wto, 27 lut 07 - 16:45
Skąd: z domu
Nr użytkownika: 11,496




post pią, 17 wrz 2010 - 09:01
Post #35

Łał , Marghe jestem pod wrażniem teraz i po każdej wizycie na Twoim blogu. M. 02.gif

--------------------
Wesoła trójka.
Tigerek
pią, 17 wrz 2010 - 14:07
CYTAT(ryba154 @ Thu, 16 Sep 2010 - 21:19) *
marghe. dla mnie 10-20min to tez szybki obiad i w 20min z naleśnikami sie uporam a ze schabowymi juz dłużej,ale też nie jest zle...pewnie zalezy od ilości i grubości mięcha ...nie lubie rozbijać miesa i juz...i poprosze jakis pomysł na szybką zupe...

Ryba - ja kupiłam sobie z podobnej przyczyny "wałek do mięsa" - 2 ruchy i kotleciki dowolnej grubości icon_wink.gif



Cena 6-9 zł icon_smile.gif

"Wałkuję" przez folię, zero brudu i wałeczka nie muszę szorować.

Ten post edytował Tigerek pią, 17 wrz 2010 - 14:11
Tigerek


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 2,506
Dołączył: nie, 12 paź 08 - 15:06
Nr użytkownika: 22,497




post pią, 17 wrz 2010 - 14:07
Post #36

CYTAT(ryba154 @ Thu, 16 Sep 2010 - 21:19) *
marghe. dla mnie 10-20min to tez szybki obiad i w 20min z naleśnikami sie uporam a ze schabowymi juz dłużej,ale też nie jest zle...pewnie zalezy od ilości i grubości mięcha ...nie lubie rozbijać miesa i juz...i poprosze jakis pomysł na szybką zupe...

Ryba - ja kupiłam sobie z podobnej przyczyny "wałek do mięsa" - 2 ruchy i kotleciki dowolnej grubości icon_wink.gif



Cena 6-9 zł icon_smile.gif

"Wałkuję" przez folię, zero brudu i wałeczka nie muszę szorować.

--------------------
Nie zapomnimy... [*] (17.12.2013r, 11t.c.; 13.04.2014r., 5t.c.)
m4rusia
pią, 17 wrz 2010 - 17:47
ale faaaajny wałek!!!!! Tez taki chcę !!!! Nie widziałam nigdzie u nas icon_sad.gif Qrcze teraz to na prawdę taki by mi przypasował bo często jak Leniwiec śpi a ja miałabym rozbijac kotlety to zwyczajnie sobie to odpuszczam... Z takim wałeczkiem byłoby ciszej i szybciej. Można to to na allegro kupić??

edit: heh znalałam na allegro icon_smile.gif
https://allegro.pl/drewniany-walek-ruchomy-...1217724320.html

Ten post edytował M4R7U6H4% pią, 17 wrz 2010 - 17:50
m4rusia


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 11,160
Dołączył: śro, 26 paź 05 - 14:09
Skąd: z zadooopia
Nr użytkownika: 3,925

GG:


post pią, 17 wrz 2010 - 17:47
Post #37

ale faaaajny wałek!!!!! Tez taki chcę !!!! Nie widziałam nigdzie u nas icon_sad.gif Qrcze teraz to na prawdę taki by mi przypasował bo często jak Leniwiec śpi a ja miałabym rozbijac kotlety to zwyczajnie sobie to odpuszczam... Z takim wałeczkiem byłoby ciszej i szybciej. Można to to na allegro kupić??

edit: heh znalałam na allegro icon_smile.gif
https://allegro.pl/drewniany-walek-ruchomy-...1217724320.html

--------------------
rysa154
pią, 17 wrz 2010 - 18:04
marghe.
dziekuje,obiecuje wypróbować....a daj jeszcze jakies przepisy bez wynalazków,że tak powiem np.,ciecierzycy,bo kiedys szukałam w moim miasteczku i nie znalazłam...
i swoją ulubioną szybką też daj...

tigerek fajny przyrząd i sobie sprawie napewno...a przez folie ja tez rozbijam....

Ten post edytował ryba154 pią, 17 wrz 2010 - 18:06
rysa154


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 3,893
Dołączył: śro, 25 lut 09 - 23:43
Skąd: b.
Nr użytkownika: 25,743




post pią, 17 wrz 2010 - 18:04
Post #38

marghe.
dziekuje,obiecuje wypróbować....a daj jeszcze jakies przepisy bez wynalazków,że tak powiem np.,ciecierzycy,bo kiedys szukałam w moim miasteczku i nie znalazłam...
i swoją ulubioną szybką też daj...

tigerek fajny przyrząd i sobie sprawie napewno...a przez folie ja tez rozbijam....

--------------------


MamaBlanki
pią, 17 wrz 2010 - 18:47
u mnie czesto ryz z podsmazona piersia i sosem slodko-kwasnym icon_wink.gif szybko i smacznie hehe ;P
na wszelki wypadek tez mam pomrozone pierogi coby A nie byl glodny ;P
MamaBlanki


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 228
Dołączył: nie, 16 maj 10 - 22:04
Skąd: Chocianów
Nr użytkownika: 32,979




post pią, 17 wrz 2010 - 18:47
Post #39

u mnie czesto ryz z podsmazona piersia i sosem slodko-kwasnym icon_wink.gif szybko i smacznie hehe ;P
na wszelki wypadek tez mam pomrozone pierogi coby A nie byl glodny ;P

--------------------




oluśia
pią, 17 wrz 2010 - 18:51
Ja tam tez potrafie usmażyć stos naleśników w niecałe 30 minut 06.gif Smaże na mocnym ogniu tylko trzeba pilnować bo szybko się przypalają
Marghe a mogę prosić przepis na zupkę do której będą pasować grzanki .

oluśia


Grupa: U?ytkownicy
Postów: 1,351
Dołączył: czw, 31 sty 08 - 16:49
Skąd: Głogów
Nr użytkownika: 17,936




post pią, 17 wrz 2010 - 18:51
Post #40

Ja tam tez potrafie usmażyć stos naleśników w niecałe 30 minut 06.gif Smaże na mocnym ogniu tylko trzeba pilnować bo szybko się przypalają
Marghe a mogę prosić przepis na zupkę do której będą pasować grzanki .



--------------------
Oliwka 1997r.
Kacper 2007r.
> Szybki obiad .... czyli co robicie gdy musicie..., ... zrobić obiad w przeciagu kilkunastu minut
Start new topic
Reply to this topic
3 Stron V  poprzednia 1 2 3 następna
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:



Wersja Lo-Fi Aktualny czas: nie, 28 kwi 2024 - 19:51
lista postw tego wtku
© 2002 - 2018  ITS MEDIA, kontakt: redakcja@maluchy.pl   |  Reklama