CYTAT(aluc @ Tue, 25 Mar 2008 - 10:52)
heh, ciekawe, co cyd odpowie
Maks w takim przypadku oświadcza "ok, i tak mi nie zależy/nie jestem głodny" i idzie się obrażać do swojego pokoju
w pokoju zaś urządza pokaz pt "jak matka marnuje mi życie" wykrzykując "ja niczego w tym domu nie mogę, muszę tyko robić, co mi każecie" i tak przez kwadrans - to nie jest płacz, to są dzikie ryki i wrzaski
od czasu do czasu przybiega do tzw. salonu, aby wykrzyczeć nam jakiś wyjątkowo ważny zarzut prosto w wtarz i wraca krzyczeć do siebie, czym powoduje u mnie ataki wściekłości na zmianę z atakami niepohamowanego śmiechu
nooooooo, tiaaaaaa odpowie, odpowie, dokładnie to samo co Ty aluc,
albowiem syn mój w drodze połączenia materiału genetycznego swych rodziców dostał wyselekcjonowane "najlepsze" cechy obydwojga
jest skubaniec indywidualistą, do bólu i metodycznie konsekwentnym i upartym, o ile jako dorosły człowiek mój mąż robi z tej cechy momentami całkiem nawet dobry użytek
o tyle syn mój niezbyt jeszcze życiowo doświadczony z reguły użytek robi " głupi"
i syn mój w myśl zasady na złość mamie, metodycznie potrafi nie zjeść 3 posiłków tudzież wyposażać się w inne tzw naturalne konsekwencje, pokazując mi jednocześnie , ze wcale ale to wcale mu nie zależy
i on biedy ciÄ…gle tylko coÅ› musi, itepe itede
skubany jest w tym dobry i tak z boku i uczciwie muszę przyznać wirtuoz niemal
ja osobiście na jego miejscu jako dziecko już dawno bym bastowała ( i bastowałam w przeciwieństwie np do mojego brata) a on skubany idzie w zaparte,
różnica między moim chłopem dużym a małym jest taka, ze ten pierwszy jest "twardy jak skała", nieustępliwy w połączeniu ze stoickim spokojem i mądrością osoby dorosłej, a ten młodszy jak wyżej jeno zamiast spokoju jest dzika furia a mądrości szczenięca głupota
i to cholibka eskaluje monstrualnie
a ja zrozumieć nie mogę dlaczego akurat o spuszczanie wody (?) bo to fundamentalne i jak tu polegnę to mnie ma ?
mój syn i mój mąż tyż generalnie życie traktują jako pole walki
a mi cierpliwości i sił brakuje na te potyczki
a tu kolejny chłop w drodze auuuuuuu
cyd