Jestem w trakcie remontu mieszkania, przy okazji wymieniam stare, kilkunastoletnie sprzęty na nowe.
Poradźcie proszę, bo nie mam rozeznania, co w kuchni będzie bardziej funkcjonalne i będzie bardziej estetycznie wyglądało, tradycyjna kuchenka gazowo-elektryczna, czy płyta gazowa do zabudowy + piekarnik elektryczny do zabudowy ???
No i jak to jest z tymi płytami, bo słyszałam różne opinie, jedni sobie chwalą, inni narzekają że łatwo je zarysować.
Tak samo z piekarnikami, są opinie że świetne, a są też opinie, że piekarniki są awaryjne i trudne do czyszczenia.
Teraz mam w kuchni kuchenkę gazowo-elektryczną, korzystam tylko z góry, ponieważ piekarnik nie działa od ośmiu lat.
W związku z tym, nie przygotowuję żadnych potraw wymagających przygotowania w piekarniku, oraz nie piekę ciast.
Przyzwyczaiłam się już do tego na tyle, że chyba nadal mogłabym obchodzić się w kuchni bez piekarnika, z samą płytą gazową, tylko o ileż uboższe są nasze posiłki.
Gdybyście mogły polecić jakieś wypróbowane marki sprzętów, byłabym wdzięczna.
Cena też nie jest bez znaczenia, mam finansowe ograniczenia, więc sprzęt nie może być ten z rzędu kilku tysięcy za sztukę.
Moim faworytem na dzień dzisiejszy jest marka Mastercook, ale to co o niej wiem, wiem tylko z opinii klientów sklepów Euro AGD, ze strony internetowej tegoż sklepu.
Mogłabym oczywiście poprosić o pomoc w wyborze sprzętu sprzedawców sklepów z AGD, ale boję się że wcisną mi coś z czego potem zupełnie nie będę zadowolona i co wcale nie będzie takie super jak zachwalają.
--------------------
Mama od sierpnia 2005r.