dla dziecka od 18 miesiÄ…ca
kategoria: śniadania
autor: Iwona Ciechocińska, Piaseczno
Składniki
- 1 bułeczka kajzerka
- 2 jajka
- masło
- troszkę startego żółtego sera
- sól
- ew. natka pietruszki bądź szczypiorek
Jeżeli mamusia chce zjeść z Maluszkiem śniadanko wszystkie składniki należy przygotować podwójnie :-)
Przepis
Przekrajamy bułeczkę na pół i wydrążamy środek. Dno smarujemy masłem i posypujemy żółtym serem. Jajka należy sparzyć wrzątkiem, rozbić i po jednym wlać (nie roztrzepując ) do wysmarowanych bułeczek. Na wierzch posypać szczyptą soli. W tej postaci zapiekamy w piekarniku w temp. ok 180-200 st.C. aż do ścięcia (konsystencja jajka powinna być podobna do jajka na miękko). Przed podaniem można posypać natką z pietruszki lub szczypiorkiem, w zależności od upodobań naszego dzieciątka :-) Mój synek uuuwielbia ...
Smacznego !