Advertisement
Subskrypcja

Powiadomienia o nowościach

Sprawdź koniecznie
Ważne tematy

Kanapeczka rybka - przepis

dla dziecka od 18 miesiÄ…ca

kategoria: Å›niadania

autor: Katarzyna RaciÅ„ska

Składniki

kromka chleba masło serek o wybranym smaku rzodkiewki ogórek odrobina czerwonej i żółtej papryki szczypiorek

Przepis

Kromkę chleba smarujemy masłem, a następnie serkiem. Z boków kromki wycinamy wgłębienia, tak, żeby powstał zarys ciała ryby i ogon. Z wyciętych kawałków układamy płetwy. Szczypiorek tniemy w paski i zdobimy nim ogon ryby. Wystające końce można łatwo przyciąć nożyczkami. Rzodkiewki i ogórki kroimy w talarki. Układamy je na kanapce (zaczynając od ogona) rzędami tak, żeby następna warstwa nieco przykrywała poprzednią. Tym sposobem rybka ma łuski. Z czerwonej papryki wycinamy buzię, żółtą zaś kroimy w kostkę i ozdabiamy nią płetwy.

-
Kategorie
Zobacz inne