Advertisement
Subskrypcja

Powiadomienia o nowościach

Sprawdź koniecznie
Ważne tematy

Zdrowa jajecznica - przepis

dla dziecka od 18 miesiąca

kategoria: śniadania

autor: Agnieszka Urbanowicz

Składniki

2 jajka, mała cebula, 2 plasterki szynki, ser żółty, sól, oregano, tłuszcz do smażenia (masełko/olej).

Przepis

Na patelni lekko podsmażyć szynkę i zeszklić pokrojoną w drobną kostkę cebulkę. W międzyczasie zetrzeć na tarce ser żółty i umyć jajka. Jajka wbić na patelnię, dodać ser żółty, i rozmieszać. Można do smaku doprawić oregano, choć z samą solą jest równie pyszne. Taka jajecznica jest bogatym źródłem witamin, których jest mnóstwo w samych jajkach, a dodatkowo cebula wzbogaca potrawę o cynk i siarkę, a ser żółty o wapń. Smacznego!

-
Kategorie
Zobacz inne